Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pengeélen

Pengeélen

Menni - de hova?

A pengeélen blog turisztikai ajánlója 001.

2017. június 06. - Bogyi bácsi

Szevasztok Kedveseim!

 

Egy ideje már csordogálnak a napok, sajnos nem eseménytelenül ("hogy sújt minket ez a gyönyörű kurvaélet!" @napirajz), és most van egy kis időm letenni feszes-kerek kis seggemet a székre és írni néhány sort. Na az van, hogy nyár van, nyár van, pörög a munka, vastagabbat szarni sincs időm, a kocsi is vacakol állandóan, így pénz sincs, tehát bicska sem nem nincsen a Tűzzel-vassalig (na de utána!!! :D :D ), de azért írni mégiscsak kellene valamit. A blog profilját bővítendő régi tervemet valósítom meg most és egy kis élménybeszámolót kaptok. Kicsit kevesebb bicskával, de annál több életérzéssel.

Mint bizonyára tudjátok imádnivaló párom kedves szülei nem a szomszéd faluban laknak, így fájdalom, de csak nagyon ritkán jutunk le hozzájuk. Ha viszont lemegyünk, akkor igyekszünk hosszabb időre - na ez most nem jött össze. Kedves mama - nevét egyelőre fedje jótékony homály - hívott,hogy május 20-án elmennének egy szuper horgászhelyre pár napra és ugyanmár mi lenne, ha tiszteletünket tennénk ott. Háááát... Tessék szíves lenni elképzelni, hogy ők is imádnak horgászni, meg én is, de a párom nem. :D Van az úgy, hogy én mennék szívesebben anyósékhoz, mint ő... :) 

Kicsim persze éjszakás volt azon a héten, így szombaton reggel 6.30-kor tudtunk csak elindulni, és kb. 10.00 felé oda is értünk. A hely Zala megyében van, Bak község mellet. Ha van facebookod, akkor a "Csodák tava" kifejezésre keressél szépen reá. A megközelíthetőségről annyit, hogy após azzal navigálta el egyetlen leányát, hogy "egy mókusrágta kiszáradt fán lóg a hal, ott kell lefordulni". Azért aki figyel, az nem véti el. :D Utána már nagyon egyszerű megtalálni. 

A hely maga csodaszép. Főleg akkor fogod tudni értékelni, ha szereted a kis zegzugos dolgokat. Angolszász kultúrkör barátainak ez a hely very truly cosy, meghitt, csendes és barátságos. Igazából csak dögölni a parton és hallgatni a csöndet is élmény, de hát mégiscsak horgászni jöttünk le, vagy mi fene! Na ha nincs engedélyed éppen az sem gond, hiszen ez nem horgásztó, hanem szabadidő park - ahol mellékesen telepített halak vannak! :D Hát beszarok! Igen leleményes a mi népünk! Egy napra, ha jól emlékszem, akkor 1500 HUF/fő a "belépő". Nemes halat talán 800/kiloban számolják el, ha elviszed, de szerintem ez nem lehet szempont. Szállás van: lehet sátrazni - az áram ingyen van. Lehet lakókocsiban és kis, édescuki "faházban" lakni (kapja az idézőjelet, mert valójában fémkeretre illesztett OSB lap), ahol az áram ingyenes. Nyáron sem lehet meleg, mivel szépen árnyékolják a mindent befedő fák. A kis faház amiben apósék laktak, nekem nagyon bejött. Jó, én mondjuk olyan vagyok, hogy rajongásig szeretem a hangulatos helyeket és ami első pillantásra megfog, attól én nagyon nehezen tudok szabadulni. Na ez a kisház meg úgy egyébként az egész tó ilyen volt. Írásban nagyon nehéz átadni a hangulatot... Az az igazi eldugott zug ahol önmagadban lehetsz, ahova elvonulhatsz. Leírhatatlanul hangulatos kilátással, a borostyánnal befutott falakkal és az erkéllyel, ami alatt ott a tó! 

Na de ez még kissé odébb van, hogy ezt így elmondhassam. Most még csak ott tartunk a történetben, hogy megérkeztünk kicsi kocsinkkal (ticsi tocsinkkal, ahogy párom oly' édesen szokta mondani), mert sikerült lefordulnunk a mókusrágta kiszáradt fán lógó halnál és találtunk egy egész fasza árnyékos helyet. Mamával puszi-puszi és lépünk befele e! a szentélybe. Jobbról a "porta", semmi extra: deszkaépület, általam csak szocreál-sötétbarnára festve - szerintem pontosan tudod, hogy milyen árnyalatot képzelj el... Balra viszont már a tó egy kanyarulata. Előttem az "U" alakban megtörő tó-kanyarulat fölött híd, hidacska ível át (itt szerettem bele egy életre a helybe), előtte kisfiú pisil a tóba. Bronz, azaz valamiféle fém, nem igazi, ne szarjál be, ez nem Mátészalka! :D Kérdem, hogy akkor merre tovább és anyós drága mutatja, hogy át a hídon! (Hát itt már szinte eljegyeztem a helyet! :D ) Aztán megláttam a kisházat! A borostyánnal befuttatott házak amúgy is a gyengéim, de hát ez! Előtte kőasztal, kősámlikkal - tiszta Lord of the Rings!!! :D Minden (mondom MINDEN!!!) házhoz, lakókocsihoz tartozik grillező és bográcsozó hely, szépen odakészített száraz faanyaggal; ez nálunk a ház másik oldalán volt. Mondom a ház maga semmi csicsa, funkcionális. A teraszról - ami ugye a tó fölé lóg - lépsz be az egyetlen szobába. Nem tudok rá jobb szót: horgászillat lengi be az egészet. A textil ágyneműhuzat letűnt korok kissé kopottas, ámde "nagymama szobája" érzést ad - ki ne élné át itt újra a gyerekkorát? Na, lecuccolunk, szisszen a Csíki Tiltott Sör, kedves papa 1, usque 1,5 deci meleg Jägert tölt - "suttogja", hogy csak 2 cent lehet az egész, jóllehet én határozottan látom, amint a Titanic fele ekkora mennyiségben koccanásig süllyed el... - de hát nincs mit tenni, inni kell, szégyenben itt nem maradhatok! ;) Gyors kaja és irány a horgászhely! Mindenki kedves a horgásztársak közül - igen ők azok a csendes őrültek, akikkel az életben másutt nem futsz össze, de itt ismeretlenül is mind barát. Etetőkosaras fenekező bedob, újabb sör és jut eszembe, mondom is apósnak: a királyleánkát meg a kocsiban hagytam ám! Nosza szaladj Bogyesz, már ott is a borocska. Háááát fiúk én megmondom őszintén, hogy egyetlen kicsi kárászt sikerült akasztanom (de nem a hal itt a lényeg), após sem fogott egy ideig semmit, de aztán!

Előtte még a velünk szemben horgászó fiatalember "egy laza csuklómozdulattal" egy 11,5 kilós amúrt emel ki, mellettünk a lányok egy 6 kilós nyurgát, srégen szemben Volkswagenes kollégáék (jóféle törköllyel kínáltak a királyleánkáért cserébe) meg egy 9,5 kilósat. Após késő délután akasztott egy 3,5 kilósat. Szóval élmény az van dögivel! 

A hely maga tehát csodálatos. Pizzát házhoz hoznak felár nélkül. Semmi extrára ne készülj. Vidéki pizzéria, a városi gasztrosznobok ne itt keressék Itáliát, de a kaja finom, nem drága és jól lehet vele lakni. Mit is mondhatnék még? Ez tipikusan az a hely, ahova gondolkodás nélkül napokra vissza kell (KELL!!!!) menni! Bicska ugyan volt nálam (mikor nincs?), de semmire nem kellett használni. 

Opcionális és feláras az éjszakai horgászat, ezt én nem próbáltam, mert este el kellett jönnünk, de apósék maradtak. 

Szóval a kérdésre, hogy hova menjünk, a válasz egyértelmű: Csodák tava! ;)

Ezek után szerintem beszéljenek a képek, mert én többet már tényleg nem akarok ömlengeni róla.

 

img_20170520_162116.jpg

Ezen a kishídon jössz át a kisház felé. Szemben jobbra az a piros volkswagen a pálinkásoké. Igen jó arcok!! :D 

img_20170520_091629.jpg

Ilyen kis hangulatos ösvényeken jutsz el mindenhova. Balra a borostyánnal befutott épület a kisházunk.

img_20170520_134912.jpg

Egy részlet a belsejéből. Van mikró, meg áram, meg minden. A hosszabbítóból éppen a hősugárzó fúj, mert Kicsim fázós és csak így tudott aludni a +20 fokban.

img_20170520_091634.jpg

A kisházunk mögötti placc, a fűzfatakarásos tűzrakóhellyel. (Aláhúzza a gugli, de te hogyan írnád le azt, hogy tűzrakóhellyel? )

18835869_844217462411693_4636633158309879792_n.jpg

Dort is da Eingang of the kisház! 

18839228_844218892411550_4823558427927377502_n.jpg

Imigyen, hogy lóg be az terasz az tó föléje! Merd azt mondani, hogy nem teljesen romantikus!!! :p

img_20170520_101808.jpg

Másik szögből. Mi innen horgásztunk. Látszik, hogy "U" betűben kanyarodik a tó

img_20170520_162110_1.jpg

Ott a háttérben vagyon egy téglából rakott híd. Na ilyenek kötik össze a "tavakat". Baszdki, ha ez nem gyönyörű, akkor mi az?

img_20170520_162358.jpg

Egy a sok tűzrakó hely közül - hát papesz ez azért nagyon rendben van! Látod, hogy ott van mellette a grillrács, ha éppen nem bográcsozni, hanem grillezni támadna kedved??!!

img_20170520_162207.jpg

Ilyen cuki kis tekis nyomós-kút is van! 

img_20170520_162201.jpg

Távlati terrakotta-teki

img_20170520_184057.jpg

img_20170520_184044.jpg

Na ez a két kép... Hát ez igazából úgy készült, hogy Frodót és Samut el kellett rúgdosnom onnan, mert annyira Gyűrűk urás, hogy ez a két kis buzi állandó jelleggel belepofátlankodott! :D 

img_20170520_132838.jpg

Egy 11,5 kilós amur (és szólt a dal: po dolinam i povizgorjam) Ígérem több ilyen gusztustalanul szar szóvicc már nem lesz

inkednevtelen2_li.jpg

9,5 kilós potyka? Megvan? Szép jószág! Nem értek ugyan a horgászathoz, de ilyen szép kecskét sem láttam még! (Most a kecskén mit vagy fönnakadva? Mondtam, hogy nem értek a horgászathoz! :D)

inkednevtelen1_li.jpg

Emez meg 6 kilós. 

És mondom, ezek néhány óra alatt jöttek, csak sajnos nem nekünk. :(

Na hát ennyi lenne a Csodák taváról szóló kis szösszenet. Remélem élvezhető volt és alkalomadtán útba ejtitek. Csalódni nem fogtok benne, az biztos! 

Minden elérhetőség és árak és minden fönt van a honlapon és a facebookon! 

 

Maradtam kiváló tisztelettel! 

süti beállítások módosítása