Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pengeélen

Pengeélen

Hosszú Katinka levelét megírta

A "hosszúkatinka" - jelenség

2016. november 17. - Bogyi bácsi

Nem, ez a blog nem csak a késekkel tervezett foglalkozni anno. Már az alapító okiratban (amit pedig egy töpörtyűzsírtól foltos alig használt kocsmai szalvétára jegyeztek föl az alapító atyák) sem csak a késeket jelölték meg prioritásként, hanem minden témát, amit pengeélre lehet, és ami még fontosabb: kell is állítani.

Hosszú Katinka. A nemzet ájron lédije, a magyar és az amerikai álom egyik megtestesítője, aki lerázta a kelet-európai mindenféle nyomor igáját és pici törékeny lányból kőkemény nő, bocsánat NŐ lett. Hogy mennyiben köszönhető ez Shane-nek, azt nem az én tisztem eldönteni, de azért rögtön legyen mindenki előtt világos, hogy amit ez a kislány letett az asztalra az elmúlt években az bizony csak keveseknek sikerült volna! És ezt így vagy úgy de önmagának, a saját kitartásának és akaraterejének köszönheti elsősorban. 

És igen, "hosszúkatinka", aki a mi generációnk. Aki a saját akaratából írta bele magát a sportvilág történelmébe, méghozzá aranybetűkkel. Ebben, a jelenlegi állapotában leginkább egy szájbavert, vén, kiéhezett kurvához hasonlító országban ez a hang igenis kellett már! Kellett, mert a Gyárfás-féle kriptaszökevény kommancsok még köztünk élnek! Ott vannak elveikkel, pozícióikkal, minden befolyásoló erejükkel. Már régen nem az osztályharc, de még csak nem is a kapitalista karvalytőke ellen küzdenek ők.Nem, sokkal inkább a saját, idejétmúlt, és sosem jó világképükért. Ahol még mindig a TSZ-elnök mentalitás dívik, ahol az ilyen semmirevalók évtizedeket tudnak a langyos pocsolyában eltölteni, miközben a kacagó szél elsuhan az Ugar fölött! 

Megszólalt egy okos, kitartó Nő, kissé akadozva, mert a beszéd nem a kenyere; beszél helyette a rengeteg világcsúcs és az abszolút hiteles magatartás. És mit mondott? Azt mondta, hogy elég az "urambáttyám", a "sógor-koma-jóbarát" világból, beszéljenek a tettek! Mi, sportolók csinálni akarjuk, jobban akarjuk csinálni és tudnánk is jobban csinálni, de ti nem hagyjátok. Miért nem hagyják? Föltette valaki a kérdést? Tette a lófaszt! Azért nem hagyják mert az ellenkezik a világképükkel! Az iskolázatlan, a hozzá nem értő TSZ-elnök pártkádernek nehogy már az aranykoszorús paraszt mondja meg, hogy a tehenet kell fejni és nem a bikát! A Gyárfás-félék egy dologhoz értenek, de ahhoz nagyon: suttogó propagandával és nagy csinnadrattával is elhitetni a világgal, hogy minden úgy jó, ahogy van. 

Nehogy egy perce azt higgyétek, hogy ezek az emberek értenek valamihez ezen kívül! Ha egy percet dolgozniuk kellene ezek bele is döglenének. Nap-Kelte vagy MÚSZ, egyre megy. Ha Tomika nem érti, hogy Katinkának nem 12 vagy 15 millióra van szüksége, hanem kompetens, a sportág és a sportolók fejlődését értő emberekre, akkor Tomika nagyon buta. És tudjátok mi keserít el az egészben a legjobban? Hogy az a sportnapilapnak hazudott valami, ami leginkább csak nosztalgikus hangulatkeltésben és semmirevaló, olvashatatlan riportok gyártásában jó, az se most, se az ominózus szerződéstépős esetnél semmilyen, de tényleg SEMMILYEN oknyomozást nem végzett. Sopánkodtak, hogy "Katka ezt ejnye-bejnye, ezt nem szabad!" meg "Jaaaj Gyárfás úr, hogy milyen kompromisszumkésznek tetszik lenni!" (érezd az újságírót a toll másik végén: a nyelve már garatig szaros, pucsít, a  seggét széthúzza, hogy kéjjel nyomhassák tövig a szögekkel kivert lófaszt, csak Gyárfásékra ne kellejen semmi rosszat mondania), de azt, hogy Katinka miért mondta/tette azt, amit, azt eszükbe nem jutott volna kideríteni! 

Igen ezek tartanak életben rendszereket Kelet-Európában, ezek húznak vissza a mocsárba, mert ha már mindenki elment, akkor kin uralkodnának? Ezek a fajták azt hiszik, hogy attól nő a faszuk, ha befolyásolhatnak másokat; mert ők meg egyébként lusta, tehetségtelen, irigy, rátarti fasszopók! 

(És itt ne gyertek nekem azzal, hogy a MÚSZ mennyit segített Katinkának, mert ez egyrészt vice versa megvolt, másrészt tessék megérteni, hogy Katinka nem csak, sőt talán úgy kerekebb, hogy nem a maga nevében szólalt föl! Lásd: nincs olyan, amit ne nyert volna meg mondjuk kétszer. Pénz annyi lehet, amennyi kell. Amerikai férj, boldogság, koncepció, élet! De ez a kislányból lett Nő, ez tenni akar valamit, hogy úszótársainak is jobb legyen. Félek, hogy végső soron ő az egyetlen, aki az úszókra is gondolt a MÚSZ berkein belül.)

Katinka tehát levelét megírta, a támogatók jelen állás szerint egyre többen lesznek. Valami nincs rendben a MÚSZ-ban, de ezt évtizedek óta a leghatározottabban Hosszú Katinka mondta ki. Hölgyeim és uraim: eddig is szimpatikus volt a kisasszony, de most még inkább az lett! Szavát emelte valami olyan ellen, amibe nélküle belefulladtunk volna egy-két év múlva, e felől kétségeink ne legyenek! 

Katinka kedves, egy generációért szólaltál föl, egy generációért akinek a TSZ-elnök mentalitású "urakból" már igencsak elege van. Köszönjük, köszönöm! 

süti beállítások módosítása